Leta i den här bloggen

måndag 10 oktober 2016

Äpplig höst

Hösten
Löven ändras från grönt till rött, gult, orange och faller sedan av träden, som döden möter livet eller tvärtom. Mitt i allt detta ska det ätas paj, helst äppelpaj. 

Jag älskar att baka och laga mat, skapar helst egna recept. Igår blev det en paj med smak av äpple, kanel, svartpeppar och whisky. 

Svartpepparns krydda mötte kanelen och whiskyns rökighet möttes av sötman i sockret, på det var ett lager av krispig smuldeg gjord på fiberhavregryn, vetemjöl och lite smör. 


Recept;
1msk kanel
4msk socker
2msk whisky
Svartpeppar
1dl vetemjöl
2dl fiberhavregryn
50g smör?
Valfritt antal äpplen

Klyv äpplena i mindre bitar
Lägg i en skål
Blanda med kanel, svartpeppar, socker, whisky
Lägg i en pajform (el annan valfri form) 

Blanda havregryn + vetemjöl +socker + smör till en grynig massa lägg ovanpå äpplena

Ställ in i 200° ugn, ca 15-20min


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar